Bir Külkedisi Masalı: Olumlu sonuçlanan iş görüşmesi

Günlerden bir gün güzel mi güzel marifetli mi marifetli bir külkedisi varmış. Bu külkedisi üniversite yıllarında çokça faaliyetlerde bulunmuş, kurslara katılmış, staj yapmış, etkinliklerde yer almış anlayacağınız kendisini bir hayli geliştirmiş. Zaman zaman mezun olduktan sonrasını düşünür hayallere kapılırmış. Kendisini işini çok seven, sürekli öğrenmeye odaklı, başarılı olmak için elinden gelini yaptığını düşünen kendi halinde bir öğrenciymiş.

Ve o büyük gün yaklaşıyormuş; mezun olup hayallerinin gerçekleşmesine az bir zaman kaldığını düşünüp seviniyormuş. Halbuki bilmiyormuş, hayat onun düşündüğü kadar kolay değilmiş. Mezun olduktan sonra işe girebilmek için didinip durmuş. Günde yüzlerce iş başvurusu yapıyor hiçbirisinden geri dönüş alamıyormuş. Hayallerinin gerçekleşmediğine üzülmeye başlayan külkedisinin karşısına bir peri çıkmış. Bu peri çok iyi kalpliymiş ve külkedisinin güzel yerlere geleceğini düşünüp ona destek olmuş ve bir gün külkedimizi arayıp iş görüşmesine davet edildiğini söylemiş. Külkedisi o kadar mutlu olmuş ki neredeyse iyi kalpli peri gibi kanatlanıp uçacakmış.

İş görüşmesine gitmeden önce firmayı iyice araştırmış külkedisi. Ne zaman kurulmuş, hangi sektörde faaliyet gösterir, kaç kişi çalıştırır tüm detayları güzelce çalışmış bir de defterine not etmiş. Periyle görüşene kadar umutsuzluğa kapılmış külkedisinin yüzünde kocaman bir tebessüm varmış artık. Evde temizlik yapmaktan, çamaşır bulaşık yıkamaktan belki de alanında uzmanlaşabileceği bir işi olacağı için seviniyormuş.

Mülakat günü gelmiş hazırlığını yapmış ceketini de alıp evinden ayrılmış. Yol uzun olduğu için defterini açıp yazdıklarını birkaç kez daha tekrar etme fırsatı bulmuş.
Elindeki kağıtta yazan adresi bulmuş görüşme için bekleme odasına geçmiş. Heyecanlıymış  ama kendine güveniyormuş. Mülakatı yapan kişinin sorularına mantıklı cevaplar vermiş. Mülakatı iyi geçen külkedimiz görüşmeyi yapan yöneticinin ‘’Bu görüşmenin sizin için hayırlı olacağını umuyorum.’’ sözünden sonra işe alınacağına dair umutları artmış. Evin yolunu tutmuş, günlerce telefonunun başında beklemiş.

Güneşli bir gün sabahı telefonunun sesine uyanmış. Karşı tarafta diksiyonu oldukça düzgün bir bayan konuşmaya başlamış. 1 ay önce gittiği iş görüşmesinin olumlu sonuçlandığını pazartesi işe başlayıp başlayamayacağını soruyorlarmış. Rüya gördüğünü düşünen külkedisi olayı algılamakta biraz zorluk çekse de olayın gerçek olduğunu fark edip hemen kendini toparlamış ve ‘’Tabi başlayabilirim!’’ diye yanıtlamış. Mutluluktan adeta dört köşe olmuş.

Ve pazartesi gelip çatmış. Güzelce hazırlanan külkedimiz çantasını alıp evinden çıkıp işe gitmek için yola koyulmuş. Yol boyunca yüzünden gülümseme hiç eksilmemiş. Çalışacağı şirketin önüne gelmiş. Ofisin önünde farkına varmış ki artık külkedisi değil sindirellaymış.

Çantasından topuklu ayakkabısını çıkartmış, ayağındaki spor ayakkabılarını çantasına koymuş ve ilk iş gününü geçirmek için emin adımlarla ofise adım atmış. 

                                                         Mutlu Son

Yorumlar